Statistika državnih lig

V nadaljevanju si lahko ogledate statistiko nedavno končane ligaške sezone:

1. TEKMOVALCI-EKIPE SKUPAJ: Tabela vseh tekmovalcev in tekmovalk ter ekip v skupni razpredelnici (vse lige skupaj) – primerjava med ligami. Tabelo si lahko prilagodite po svojih merilih – razvrstite po drugih kriterijih (excel tabela). Zanimiva primerjava med tekmovalci in ekipami ter na dnu tabele primerjava povprečij s preteklimi sezonami. – Povezava

2. TEŽAVNOST KEGLJIŠČ: Višje skupno povprečje pomeni lažje kegljišče, povprečje vsi gostujoči nastopi + povprečje domače ekipe (kot pri tekmovalcih). Skupaj je bilo na vseh tekmah podrtih 4.978.581 kegljev! – Povezava

3. REKORDI EKIP IN KEGLJIŠČ V DRŽAVNIH LIGAH: V letošnji sezoni je bilo doseženih 9 ekipnih moških (lani 10) in 5 ekipnih ženskih rekordov (lani 2), ter 2 moška rekorda in 2 ženska rekorda kegljišč (vse označeno z rdečo barvo). – Povezava

4. UVRSTITEV EKIP V DRŽAVNIH LIGAH: Uvrstitev ekip v državnih ligah od 1991/92 pa vse do letošnje sezone. V najvišji (1 ligi) tekmujeta vsa leta le KONSTRUKTOR (M) in CELJE (Ž). Prvaki v samostojni Sloveniji so bili do sedaj pri moških : KONSTRUKTOR 14X, TRIGLAV 11X, KAMNIK 2X in LJUBLJANA 1X; pri ženskah pa CELJE 26X, BREST 1X in TRIGLAV 1X (letos prvič). – Povezava

1. 27. aprila 2024 - 28. aprila 2024

Kvalifikacije za popolnitev lig in razigravanje v ligah

2. 5. maja 2024

SLOVENIJA ‐ HRVAŠKA (U14, U18 in U23)

3. 5. maja 2024

DP Veterani