Sledite nam na

Novice

Tečaj za trenerja kegljanja

Objavljamo  razpis tečaja za pridobitev strokovnega naziva VADITELJ KEGLJANJA. Program tečaja obsega skupaj 40 ur in bo potekal od 31. avgusta do 14. septembra 2012 v Ljubljani in v Celju. Program in urnik tečaja ter vse ostale informacije so navedene v razpisu. Vse dodatne informacije v zvezi z izvajanem usposabljanja bodo udeleženci dobili na prvem predavanju v petek 31.8.2012 na Kegljišču Golovec v Celju, po potrebi pa tudi med nadaljnjim izvajanjem tečaja. Informacije o prijavi na tečaj dobijo kandidati oziroma klubi pri kontaktni osebi, navedeni v razpisu.

Razpisu je priložena prijavnica za tečaj, ki jo je treba v skladu z navodili v celoti in s tiskanimi črkami čitljivo izpolniti ter do četrtka, 23. avgusta 2012 poslati na Kegljaško zvezo Slovenije. Posebej opozarjamo na športno opremo (najmanj čiste copate), ki jo morajo imeti udeleženci s seboj pri izvajanju praktičnega pouka na kegljišču in v telovadnici.

Pri analizi stanja na področju strokovnih kadrov v klubih, članih KZS, smo ugotovili, da je še precej klubov, ki nimajo nikogar z ustrezno strokovno usposobljenostjo za vodenje vadbe mladih športnikov oziroma članske ekipe, kakor to zahteva Zakon o športu. To je že sedaj pogoj za sofinanciranje programov vadbe iz javnih sredstev na nivoju občin, v bližnji prihodnosti pa bo tudi KZS morala začeti pogojevati nastop ekip v državnih ligah z obvezno prisotnostjo usposobljenega strokovnega kadra. Da bi klubi lažje in hitreje zadostili navedemu pogoju, smo pri pripravi programa strokovnega usposabljanja za naslednja 4 leta vključili tudi 1. stopnjo usposobljenosti – Vaditelj kegljanja. Vsi kandidati, ki bodo letos pridobili ta naziv, se bodo lahko naslednje leto prijavili na tečaj za naziv TRENER KEGLJANJA, ki pa bo zaradi pokrivanja stroškov iz Evropskih socialnih skladov ter iz državnega proračuna brezplačen.

Razpis

Prijavnica

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 4. februarja 2023 - 5. februarja 2023

  12. krog v slovenskih ligah

 2. 8. februarja 2023

  Člani – DP Sprint

 3. 9. februarja 2023 - 12. februarja 2023

  Svetovni pokal posamezno za člane in U23 (Rijeka)

 4. 11. februarja 2023

  Člani – DP v Tandem Mix dvojicah

 5. 11. februarja 2023

  U18 – DP v Tandem Mix dvojicah

Zadnje novice