Sledite nam na

Novice

Svetovni in Evropa pokal 2022 v Münchnu (GER) ter NBC pokal 2022 v Cluju (ROU)

Ta teden so na sporedu vsi trije klubski pokali na katerih bo sodelovalo tudi 8 slovenskih predstavnikov. Na Svetovnem klubskem pokalu v Münchnu nas bosta predstavljala lanska državna prvaka, Kranjski Triglav pri moških in dekleta Proteusa iz Postojne. Glede na konkurenco bi bila uvrstitev v polfinale kar manjše presenečenje, želja Triglava si je predvsem zagotoviti nastop v Ligi prvakov, za kar bi zadostovala uvrstitev med najboljših osem. Glede na to, da je pri dekletih samo 7 prijavljenih ekip pa so igralke Proteusa tja že uvrščene. Tudi letošnji Evropa pokal bo potekal v Münchnu, naša predstavnika pa sta Konstruktor pri moških in Calcit iz Kamnika pri dekletih. Mariborčane čaka težko delo v boju za polfinale, zadovoljni bi bili tudi z uvrstitvijo na peto mesto, ki še prinaša igranje v Ligi prvakov. Nekoliko večje možnosti za preboj med najboljše štiri imajo Kamničanke, saj med prijavljenimi osmimi ekipami nobena posebej ne izstopa. V Romunskem Cluju pa se obeta pravi festival kegljanja, saj bo na letošnjem NBC pokalu sodelovalo kar 39 ekip (14 ženskih in 25 moških). Naše barve bodo zastopali kegljači Calcita iz Kamnika in Proteusa iz Postojne, ter igralke Impola in Pivke. Glede na številčno udeležbo je nehvaležno karkoli napovedovati, vseeno pa lahko po tihem pričakujemo, da se bosta vsaj 2 naši ekipi vmešali v boj za najvišja mesta.

Predtekmovanje na NBC pokalu bo potekalo od torka do četrtka, na Svetovnem in Evropa pokalu pa v sredo in četrtek. V petek so na sporedu polfinala, s soboto pa tekme za tretje mesto velika finala.

Svetovni pokal 2022 (München):
M – KK Triglav Kranj
Ž – KK Proteus Postojna
Razpored tekmovanjaRezultati v živo – Prenos na SportDeutschland.tv

Evropa pokal 2022 (München):
M – KK Konstruktor Maribor
Ž – KK Calcit Kamnik
Razpored tekmovanjaRezultati v živo – Prenos na SportDeutschland.tv

NBC pokal 2022 (Cluj):
M – SLO A – KK Calcit Kamnik
M – SLO B – KK Proteus Postojna
Ž – SLO A – KK Impol
Ž – SLO B – KK Pivka
Razpored tekmovanja – Rezultati v živo – Prenos je predviden na tem YouTube kanalu

Razpored tekmovanja v Romuniji je napisan po GMT+3 časovnem pasu, kar pomeni, da so nastopi po slovenskem času eno uro prej.

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 4. decembra 2023 - 8. decembra 2023

  MINI PRESTOPNI ROK

 2. 9. decembra 2023 - 10. decembra 2023

  DP Ekipno ‐ U23 moški in ženske (1. in 2. krog)

 3. 16. decembra 2023 - 17. decembra 2023

  DP Klasične dvojice ‐ člani in članice

 4. 16. decembra 2023 - 17. decembra 2023

  Dečki in deklice ‐ 7. krog

 5. 23. decembra 2023 - 24. decembra 2023

  DP Posamezno ‐ U18 moški in ženske (1. in 2. krog)

Zadnje novice