Sledite nam na

Novice

SP Varaždin – Jan Kresnik zmagovalec svetovnega pokala U14 posamezno in tretji v kombinaciji, do medalje tudi Bianca Bučar

Danes so s tekmovanjem zaključili najmlajši kegljači (U14) in sicer z nastopom osmih najboljših posameznic in posameznikov, ki so se pomerili za medalje v disciplinah posamezno in kombinacija. Bianca Bučar je imela v kombinaciji lepo izhodišče, kar je v finalu tudi izkoristila ter s 542 podrtimi keglji (v seštevku s prvim nastopom je podrla 1091 kegljev) prišla do bronaste medalje. Med posameznicami je bila četrta, do še enega brona pa ji je zmanjkalo 11 kegljev.

Še bolje se je odrezal Jan Kresnik, ki se je včeraj za las uvrstil v finale, danes pa je v prvi seriji igralcev podrl 567 kegljev, kar je bila previsoka ovira za vse ostale. S tem je postal zmagovalec svetovnega pokala U14 v disciplini posamezno, močno pa je popravil tudi svojo uvrstitev v kombinaciji, kjer je napredoval celo do tretjega mesta, tako da Slovenija tekmovanje končuje s tremi medaljami.

Vsi rezultati U14: Posamezno ŽKombinacija ŽPosamezno MKombinacija M

Posnetek finalnih nastopov: YouTube


S tekmovanjem nadaljujejo tudi v kategoriji U18, danes so na vrsti discipline Tandem in Tandem mix. V mixu smo imeli v igri en par (Robi Marošek/Brina Janjić), ki pa se je žal moral posloviti že po prvem krogu, saj sta bila boljša avstrijska predstavnika.

Bolje nam zaenkrat kaže v disciplini Tandem, Aurora Pekošak in Brina Janjić, sta uspešno preskočili prvo oviro, predvidoma ob 16:00 pa se bosta v 1/4 finalu pomerili s češkima predstavnicama. V prvem krogu sta zmagala tudi Vid Ponebšek in Matevž Vilhar, po dodatnih metih pa sta se od tekmovanja morala posloviti Luka Šimec in Luka Žafran, ki sta izgubila proti hrvaškem paru. Vid in Matevž ob 16:40 igrata proti paru iz Francije, zmaga v četrtfinalu pa že pomeni najmanj bronasto medaljo.

Rezultati U18: Tandem MixTandem ŽTandem M

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice