SP ELVA ČLANI – Vilmoš Zavarko ubranil naslov, pri ženskah slavila Anna Müller

28. maj, 2022

Danes se je s polfinalnimi obračuni in obema finaloma zaključilo osmo svetovno prvenstvo za posameznike, ki je pretekli teden potekalo v Estonski Elvi. Naslova svetovnega prvaka pri moških se veseli številka ena svetovnega kegljanja, Vilmoš Zavarko iz Srbije, ki je ubranil naslov tako v disciplini posamezno kot v kombinaciji. Pri ženskah so med prvimi štirimi kar tri Nemke, naslov svetovne prvakinje pa je prvič osvojila Anna Müller. V kombinaciji je nekoliko presenetljivo a povsem zasluženo slavila Luminita Viorica Dogaru iz Romunije, ki je obenem za en kegelj izboljšala svetovni rekord v tej disciplini. Naša najboljša v kombinaciji sta bila Eva Sajko na 6. mestu (11. posamezno) in Matej Lepej na 17. mestu (11. posamezno).

Posamezno – polfinale:
Müller Anna (GER) – Bachert Jana-Sophie (GER) – 645 : 636 (2:2)
Hari Boglarka (HUN) – Schneider Yvonne (GER) – 634 : 555 (4:0)
Kujundzic Alen (CRO) – Weiss Manuel (GER) – 638 : 637 (2:2)
Fritzmann Florian (GER) – Vilmos Zavarko (SRB) – 683 – 690 (2:2)

Finale – posamezno:
Müller Anna (GER) – Hari Boglarka (HUN) – 648 – 615 (3:1)
Kujundzic Alen (CRO) – Vilmos Zavarko (SRB) – 646 – 685 (1:3)

Vsi rezultati: ŽenskeMoški

Kombinacija – ŽenskeMoški