Sledite nam na

Novice

SP Brezno U23 – Fantje po drami do brona na ekipni tekmi

Danes je bila na sporedu izredno napeta ekipna tekma fantov v kategoriji U23. Naša ekipa je bila nekaj časa celo v igri za zmago, na koncu pa je bil Vid Ponebšek v situaciji, ko je moral v zadnjem bloku igralcev reševati bronasto medaljo. Pred njegovim nastopom je bilo jasno, da se bosta za zmago udarili ekipi Nemčije in Slovaške, Vid pa je moral podreti vsaj 642 kegljev, da bi prehiteli Srbe, ki so takrat že končali s tekmovanjem. Na srečo je odigral zbrano in brez večjih napak prišel do odličnih 655 podrtih kegljev, kar je bil na koncu celo tretji najboljši posamični rezultat dneva.

Pohvaliti velja tudi ostale naše. Denis Pašić je dopoldne odprl tekmovanje z odličnimi 633 podrtimi keglji, še 623 pa jih je za njim dodal Primož Kastaneto. Po nastopu Aljaža Žigona, ki se je zaustavil pri 589 podrtih kegljih, smo bili še vedno v odličnem položaju, še bolje pa nam je kazalo, ko je svoje opravil Anej Krajnc, ki je podrl odličnih 639 kegljev. Žal se je zalomilo našemu petemu igralcu Nejcu Požunu, ki ga je po polovici tekme zamenjal Gašper Urbas, skupaj pa sta nastop končala pri 543 podrtih kegljih in sanj o zlati medalji je bilo konec. Kot že rečeno je ob koncu Vid z odlično igro popeljal Slovenijo na tretje mesto, kar je vsekakor izjemen uspeh v zelo močni konkurenci.

Veseli tudi dejstvo, da so se kar štirje fantje uvrstili v posamični finale, kjer bodo lahko sproščeno napadali najvišja mesta posamezno in v kombinaciji. V izjemnem boju za zlato so na koncu slavili Nemci, ki so tako ubranili naslov iz Estonije.

Končni rezultati: Povezava

Lestvica posameznikov: Povezava

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice