Sledite nam na

Novice

SP Brezno Člani – Lepej izpadel v četrtfinalu, svetovna prvaka nemec Brachtel in čehinja Binova

Matej Lepej med četrtfinalnim dvobojem s Philippom Vsetecko

V soboto se je zaključilo 9. člansko svetovno prvenstvo za posameznike in posameznice. Naslov svetovnega prvaka je odšel v Nemčijo, tokrat je ob odsotnosti številke ena svetovnega kegljanja Vilmoša Zavarka, vso konkurenco ugnal šele 21-letni Nemec Tim Brachtel, ki je v finalu po preobratu na zadnjem čiščenju ugnal Avstrijca Philippa Vsetecko. Slednji je bil v napetem četrtfinalu usoden za letos našega najboljšega predstavnika na tekmovanju, Mateja Lepeja. Ob Mateju se je v izločilne boje prebil še Žiga Požar, ki pa je v prvem krogu izpadel prav proti kasnejšemu prvaku Brachtelu.

Pri ženskah se je naslova veselila Čehinja Natalie Binova, ki je bila v finalu boljša od Hrvatice Nataše Ravnić. Naše tokrat niso igrale vidnejše vloge, med 32 najboljših sta se uspeli prebiti le Eva Sajko in Marija Ahačič Premrl, ki pa sta izpadli že v prvem krogu izločilnih bojev.

Končni rezultati: ŽenskeMoški


Svetovni prvak v kombinaciji je postal Avstrijec Matthias Zatschkowitsch, pri dekletih pa z novim svetovnim rekordom Hrvatica Amela Nicol Imsirović. Slednja je popravila tudi svetovni rekord v sprintu, Nemka Alina Dollheimer pa je s 690 podrtimi keglji v kvalifikacijah popravila svetovni rekord v disciplini posamezno. Tim Brachtel je svetovni rekord v sprintu popravil že na prvenstvu kategorije U23.

Končni rezultati: ŽenskeMoški


Slovenska reprezentanca prvenstvo zapušča z mešanimi občutki, saj je bil cilj vsekakor vsaj ena medalja. Naslednje posamično svetovno prvenstvo je na sporedu leta 2026, gostil pa ga bo avstrijski Schwaz. Kar se tiče naslednjih mednarodnih tekmovanj bodo jeseni najprej na sporedu mednarodni klubski pokali, februarja prihodnje leto nas čaka premierno evropsko prvenstvo za člane in kategorijo U23, maja pa še vrhunec naslednjega leta, ekipno svetovno prvenstvo v Budimpešti.

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice