Novice

Konec ekipnega Svetovnega prvenstva na Poljskem

31 oktober, 2021
Konec ekipnega Svetovnega prvenstva na Poljskem

Včeraj se je s finalnima obračunoma in tekmama za tretje mesto končalo letošnje ekipno Svetovno prvenstvo v Poljskem mestu Tarnowo Podgorne. Naslova pri moških so se pričakovano veselili igralci Srbije, ki pa so v finalu šele v zadnjih lučajih strli odpor Nemcev. Pri ženskah je bilo finale manj izenačeno saj so Nemke prepričljivo ugnale Čehinje. Bronasti medalji so osvojili igralci in igralke Hrvaške. Prvenstvo sta zaznamovala dva svetovna rekorda. Predvsem moški ekipni se zdi neponovljiv. Naša ženska reprezentanca je izpolnila cilj in se uvrstila na 5-8 mesto, medtem ko smo pri fantih pričakovali podobno pa se je žal zataknilo na prvi tekmi proti domačinom, kar je na koncu pomenilo končno 9-12 mesto. Naslednje posamezno Svetovno prvenstvo bo prihodnje leto v Estoniji, najboljše ekipe pa se bodo ponovno zbrale čez dve leti v Budimpešti.

Finale moški:
Nemčija : Srbija – 3:5 (3918:3981)
Posnetek finala (YouTube)

Finale ženske:
Nemčija : Češka – 7:1 (3823:3628)
Posnetek finala (YouTube)

Tekmi za tretje mesto:
Moški – Hrvaška : Avstrija – 6:2 (3925:3850)
Ženske – Hrvaška : Srbija – 5:3 (3670:3602)

SP Poljska 2021 – 6. dan – Polfinala brez naših ekip

29 oktober, 2021
SP Poljska 2021 – 6. dan – Polfinala brez naših ekip

Danes so na prvenstvu na sporedu vsi štirje polfinalni obračuni, ki pa bodo žal minili brez naših ekip. Ženska reprezentanca se je včeraj nekaj časa še upirala Nemkam, ki pa so v nadaljevanju vendarle pokazale svojo kvaliteto in izkušnje. Vseeno so naša dekleta skozi tekmovanje stopnjevala svoje nastope, tako da si zaslužijo pohvale za osvojeno 5-8 mesto.

V polfinalu pri moških manjše presenečenje, saj so ob favoritih Srbih, Nemcih in Hrvatih tam tudi Avstrijci, ki so včeraj v večernem obračunu premagali nekoliko razglašene Madžare. Obeta se poslastica med Nemci in Hrvati, medtem ko so Srbi glede na prikazano (v predtekmovanju so postavili tako ekipni – 4140 kot posamezni – 738 svetovni rekord) absolutni favoriti za zlato medaljo.

Pri dekletih finale pred finalom, Hrvaška proti Nemčiji, drugi polfinalni par pa je Češka – Srbija.

Tekme so na sporedu ob 12:00 in 16:00, ogledate si jih lahko na YouTube kanalu prvenstva, rezultate pa lahko spremljate na WNBA NBC strani.

SP Poljska 2021 – 5. dan – Ženske v 1/4 finalu proti Nemkam

28 oktober, 2021
SP Poljska 2021 – 5. dan – Ženske v 1/4 finalu proti Nemkam

Včeraj sta obe naši reprezentanci izgubili proti madžarskim igralkam in igralcem.  Fantje se po porazu žal poslavljajo od prvenstva, dekleta pa so osvojila drugo mesto v predtekmovalni skupini, tako da jih danes ob 11:30 v 1/4 finalu čakajo Nemke.

Vse tekme si lahko ogledate na YouTube kanalu prvenstva, rezultate pa lahko spremljate na WNBA NBC strani.

SP Poljska 2021 – 4. dan – Moška reprezentanca pred težko nalogo

27 oktober, 2021
SP Poljska 2021 – 4. dan – Moška reprezentanca pred težko nalogo

Po včerajšnjem prostem dnevu za naši reprezentanci je danes na sporedu še zadnja tekma v skupinskem delu tekmovanja. Obe naši izbrani vrsti se bosta pomerili proti Madžarski reprezentanci. Fantje so pred zelo zahtevno nalogo, saj jih v 1/4 finale pelje samo zmaga z rezultatom 6:2 ali več. Včeraj so namreč Poljaki proti Madžarom izgubili tesno s 3:5 in si s tem že zagotovili najmanj drugo mesto v skupini. V veliko boljšem položaju so dekleta, ki so si napredovanje že zagotovila, zato gredo lahko sproščeno v tekmo, ki bi jim ob zmagi prinesla veliko lažje nasprotnice v nadaljevanju. Moška tekma je po razporedu na vrsti ob 15:00, ženska pa ob 18:30, smo se pa sedaj že navadili na nekaj zamude po vsakem bloku igralcev.

Vse tekme si lahko ogledate na YouTube kanalu prvenstva, rezultate pa lahko spremljate na WNBA NBC strani.

SP Poljska 2021 – 2. dan – Dekletom zmaga proti Poljski

25 oktober, 2021
SP Poljska 2021 – 2. dan – Dekletom zmaga proti Poljski

Po včerajšnjem porazu moške ekipe proti domačinom, so bila danes dekleta uspešnejša, saj so premagale Poljakinje z rezultatom 6:2. Jutri je za naši ekipi prost dan, v sredo pa sledita obračuna proti Madžarom.

Slovenija (M) : Poljska – 2:6 (3734:3815)

Slovenija (Ž) : Poljska – 6:2 (3440:3416)

Tekme si lahko ogledate na YouTube kanalu prvenstva, rezultate pa lahko spremljate na WNBA NBC strani.

SP Poljska 2021 – 1. dan – Poraz fantov proti Poljakom

24 oktober, 2021
SP Poljska 2021 – 1. dan – Poraz fantov proti Poljakom

Včeraj se je z otvoritvijo pričelo 9. ekipno svetovno prvenstvo za člane in članice v Poljskem mestu Tarnowo Podgorne. Dve tekmi sta bili odigrani že včeraj, danes pa so na vrsti dvoboji v ostalih skupinah. V skupini D se bo naša moška izbrana vrsta v večernem terminu (18:30) pomerila z domačo reprezentanco Poljske. Tekma bo za obe ekipi zelo pomembna, saj bi si z zmago verjetno že zagotovili mesto v 1/4 finalu. V skupini D je tudi Madžarska, proti kateri bodo naši fantje igrali v sredo.

Vse tekme si lahko ogledate na YouTube kanalu prvenstva, rezultate pa lahko spremljate na WNBA NBC strani.

9. Ekipno svetovno prvenstvo (Tarnowo Podgorne)

22 oktober, 2021
9. Ekipno svetovno prvenstvo (Tarnowo Podgorne)

Danes se slovenski članski reprezentanci odpravljata na pot na Poljsko, kjer se jutri začne 9. ekipno svetovno prvenstvo za člane in članice. Naši reprezentanci je žreb tako pri moških kot pri ženskah uvrstil v skupino s Poljsko in Madžarsko. Moška izbrana vrsta se bo s Poljaki pomerila v nedeljo, ženske pa s Poljakinjami v ponedeljek. Sledi še obračun proti Madžarom v sredo, izločilni boji pa se začnejo s tekmami 1/4 finala v četrtek.

Člani moške reprezentance:
Blaž Čerin, Uroš Stoklas, Danijel Lavrič, Gašper Kragelj, Franci Velišček, Matej Lepej, Timi Jurančič, Denis Pašić

Članice ženske reprezentance:
Tina Mržljak, Nataša Radić, Tadeja Kokalj, Tea Repnik, Maša Miklavec, Marija Ahačič Premrl, Maja Plavčak, Patricija Bizjak

Celoten razpored prvenstva

YouTube kanal za prenose v živo