Seminar za sodnike

7. decembra 2013 je na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec potekal izobraževalni seminar za sodnike, in sicer za pridobitev III. kategorije, za napredovanje v II. oz. I. kategorijo ter za pridobitev licence. Seminarja, ki ga je vodil mednarodni sodnik Mitja Hudovernik in je trajal cel dan, se je udeležilo skupaj 51 kandidatov. Na koncu so morali vsi kandidati opravljati izpit, ki pa so ga vsi uspešno opravili, kajti pokazali so zadostno oz. kar veliko mero znanja. Na ta način je Kegljaška zveza Slovenije dobila novih 25 sodnikov III. kategorije, 15 sodnikov II. kategorije, 10 sodnikov I. kategorije, 1 kandidatka pa je uspešno opravila izpit za pridobitev licence. Njej in ostalim sodnikom, ki so pridobili I. kategorijo, licence veljajo do konca športnega leta (do 30. 6. 2014), nato pa bodo morali skupaj z vsemi ostalimi sodniki I. kategorije, ki bodo želeli pridobiti licenco za naslednji dve sezoni, ponovno opraviti izpit za pridobitev licence, le-ta pa bo veljala do 30. 6. 2016.

Sodniki1

Sodniki2