Razpis Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij

Posredujemo obvestilo Olimpijskega komiteja Slovenije:

Spoštovani predstavniki nacionalnih panožnih športnih zvez in klubov!

Posredujem vam razpis Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, ki jo je v letu 2015 ustanovil OKS-ZŠZ.
Fundacija dodeljuje finančno podporo – štipendije mladim športnikom v dveh starostnih kategorijah (14 – 18 let in 18 – 23 let). Prejemniki štipendije so lahko mladi, ki so uspešni na področju športa in na področju izobraževanja. Prihajajo pa iz socialno šibkih okolij.

Podrobnosti so zapisane v razpisu, ki je bil 9.11.2017 objavljen na spletni strani www.olympic.si. Rok za oddajo vlog je 4. december 2017.

Za dodelitev finančne podpore – štipendije, morajo vlagatelji predložiti kopije uradnih dokazil. Pri tem pa vas naprošamo za razumevanje in pravočasno posredovanje dokumentacije, za katero vas bodo mladi športniki naprosili. Zelo pomembno je, da so to mladi športniki, ki obetajo in seveda so aktivno vključeni v šport. To pa lahko preverimo le z dokazili, ki jih vlagatelji prejmejo od matične zveze in kluba.

Naprošamo vas, da sporočilo posredujete vašim društvom in mladim športnikom ter jih spodbudite k prijavi na razpis.

Lep pozdrav.
Aleš Šolar

Dokumentacija:

Razpis Fundacije za športnike

Obrazec za prijavo na razpis Fundacije za športnike

1. 4. februarja 2023 - 5. februarja 2023

2. 8. februarja 2023