Sledite nam na

Novice

Publikacija Janija Steržaja: KEGLJANJE V SLOVENIJI (info in naročilo)

Prejšnji teden je ob 90. obletnici rojstva kegljaške legende Mira Steržaja izšla publikacija Janija Steržaja, v kateri so zbrani dosežki moškega članskega kegljanja na prvenstvih Slovenije od ustanovitve Kegljaške zveze Slovenije od leta 1950 do danes.

Kazalo vsebine in primer tabele z rezultati (.pdf)

Več informacij o publikaciji lahko najdete na strani založbe, kjer lahko opravite tudi naročilo:
https://forms.gle/Sr6J75Xf4QLM1K4W9

“Zgodba te publikacije se je začela v letu 2009, ko sem ob začetku lastne športne poti začel zbirati športne dosežke Miroslava Steržaja. Zaradi pomanjkljivosti v lastnih arhivih sem se posledično obrnil na Kegljaško zvezo Slovenije in ugotovil, da so tudi arhivi zveze močno okrnjeni, v nekaterih časovnih obdobjih pa vlada popoln informacijski mrk, zato sem se dolgo ukvarjal z iskanjem virov za popolnitev rezultatov. Viri informacij, iz katerih sem pridobil podatke, so se razširili na nekaj osebnih arhivov kegljaških entuziastov kot tudi na časopisne arhive publikacij, ki so v šestdesetih in sedemdesetih letih poročale o kegljanju v Sloveniji, in na mnogo drugih manjših publikacij, ki sem jih pridobival postopoma.

Posledično sem se odločil razširiti lastni arhiv ter zbrati vse rezultate moških članskih prvenstev v Sloveniji na enem mestu. Ta publikacija je tako rezultat zadnjih deset let zbiranja informacij. Ko sem podatke o prvenstvih zbral, sem se na koncu še odločil zapolniti dodatno informacijsko luknjo in sem arhiv dopolnil še s številom nastopov Slovencev v članskih reprezentancah.
Pred vami je tako najpopolnejša zbirka moškega slovenskega članskega kegljanja, ki se bo s časom še večala. Upam, da boste z veseljem prelistali slovensko kegljaško zgodovino, da bodo te kegljaške legende za zmeraj ostale v našem spominu.”

Jani Steržaj

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 25. marca 2023 - 26. marca 2023

  18. krog v slovenskih ligah

 2. 1. aprila 2023 - 2. aprila 2023

  DP posamezno člani in članice 1. in 2. krog

 3. 1. aprila 2023 - 2. aprila 2023

  Dečki in deklice – 3. krog

 4. 10. aprila 2023

  U18 – DP Sprint

 5. 15. aprila 2023

  DP posamezno člani in članice 3. krog

Zadnje novice