Sledite nam na

Novice

Povzetek 2. dne in napoved zaključka kvalifikacij na mednarodnih klubskih pokalih

V sredo so s tekmovanjem začeli tudi na Svetovnem pokalu. Za Triglav je odlično začel Franci Velišček, ki je svoj nastop zaključil pri 650 podrtih kegljih. V nadaljevanju sta Jure Fleischman in Grega Bajželj dodala solidnih 599 in 600 kegljev vendar pa se je v močni konkurenci zaostanek za vodilnimi povečal, tako da Kranjčani po polovici tekmovanja nekoliko zaostajajo za želenim osmim mestom. Zanimiv zaključek kvalifikacij pa se obeta pri dekletih. Tri favorizirane ekipe so si priigrale že precej veliko prednost in so praktično že v polfinalu, za zadnje prosto mesto pa se enakovredno borijo štiri preostale ekipe, vključno z igralkami Proteusa iz Postojne, ki so prvi dan kvalifikacij odigrale zelo dobro. Izstopala je Maša Miklavec, ki je podrla zelo dobrih 606 kegljev. Trenutno so sicer na 6. mestu vendar pa za četrtimi Poljakinjami zaostajajo za vsega 13 kegljev.

Tudi na Evropa pokalu so opravili s prvo polovico predtekmovanja. Igralci Konstruktorja se zaenkrat žal še niso najbolje znašli na stezah v Münchnu, dobro je odigral le Luka Sajko, ki je končal pri 599 podrtih kegljih, v skupnem seštevku pa so trenutno na devetem mestu. Igralke Calcita iz Kamnika se v izenačeni konkurenci zaenkrat dobro držijo, saj so po prvem dnevu na želenem četrtem mestu. Izpostaviti velja Ireno Koprivc, ki je podrla odličnih 609 kegljev, ker je bil celo tretji rezultat med vsemi igralkami. V igri za polfinale so praktično še vse ekipe, saj je razlika med drugim in osmim mestom manj kot 80 kegljev.

Na NBC pokalu je po drugem tekmovalnem dnevu slika že nekoliko bolj jasna. Pri moških so najboljše ekipe po štirih igralcih že naredile razliko, tako da se bosta naša dva predstavnika, Proteus in Calcit verjetno borila le še za uvrstitev v zgornjo polovico lestvice. Trenutno so v boljšem položaju Postojnčani, ki so drugi dan sklenili na osmem mestu, Kamničani so po štirih tekmovalcih na petnajstem. Proteus trenutno sicer zaostaja 80 kegljev za četrtim mestom, vendar pa bi zadnja dva igralca morala odigrati res vrhunsko, da bi se še vmešali v boj za polfinale. Pri dekletih so Pivčanke nekoliko popustile in izpadle iz kombinacij za napredovanje, so se pa zato iz nastopa v nastop dvigale igralke Impola, ki bodo po petih tekmovalkah verjetno celo na četrtem mestu. Prednost pred ostalimi je sicer tako majhna, da bo na koncu odločal vsak kegelj.

Vabljeni k ogledu zadnjega dne kvalifikacij. Po začetnih težava sedaj bolje deluje tudi povezava iz Münchna.

Prenos iz Münchna:
https://sportdeutschland.tv/kvmuenchen

Rezultati iz Münchna (Svetovni pokal):
https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WC_CT_2022

Rezultati iz Münchna (Evropa pokal):
https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/EC_CT_2022

Prenos iz Cluja:
https://www.youtube.com/channel/UCHr4tLLECWsKW_RwVvZrRlw

Rezultati iz Cluja (NBC pokal):
https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/NBC_CT_2022

 

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice