Sledite nam na

Novice

Pokal Slovenije – Igralke Calcita in igralci Triglava do dvojne krone

Minuli vikend se je zaključila letošnja tekmovalna sezona, na sporedu je bil namreč še zaključni turnir Pokala Slovenije za člane in članice. Tekmovanje, ki je bilo po nekaj letih ponovno obujeno se je izkazalo za zadetek v polno, saj smo videli veliko razburljivih dvobojev od prvega kola naprej.

Pri dekletih je bilo že pred polfinalom jasno, da so si zadnje prosto mesto za nastop na jesenskem NBC pokalu zagotovile igralke Bresta, saj so si ostale tri polfinalistke nastop na mednarodnih pokalih zagotovile že preko ligaškega tekmovanja. Polfinale med Brestom in Remoplastom je bilo vseeno zelo napeto, nekoliko več sreče v zaključku pa so imele Korošice, ki so slavile za vsega 6 kegljev. Iz drugega polfinalnega para so napredovale igralke Calcita, saj so se Tržičanke zaradi težav s pomanjkanjem igralk odpovedale nastopu. V nedeljskem finalu so nato Kamničanke potrdile letošnjo prevlado in po ligaškem naslovu zanesljivo osvojile še pokalno tekmovanje.

Rezultati – ženske:
BREST : REMOPLAST – 2.0 : 6.0 (3318 : 3324) – Zapisnik
LJUBELJ : CALCIT – 0.0 : 8.0 (b.b.)

Finale: REMOPLAST : CALCIT – 1.0 : 7.0 (3256 : 3345) – Zapisnik

Posnetek: PolfinaleFinale


Še bolj zanimiv je bil zaključni turnir pri moških, saj sta se dve ekipi še vedno borili za zadnje prosto mesto v Evropi. Polfinale glede tega še ni dalo odgovora, saj sta tako Ljubelj kot Proteus morala priznati premoč Triglavu oziroma ekipi Pergola hiše. V nedeljo so se Tržičani in Postojnčani pomerili na tekmi za tretje mesto, na kateri so v razburljivem zaključku slavili igralci Ljubelja ter si tako priigrali jesenski nastop na NBC pokalu. Dramatično je bilo tudi v finalu, čeprav je po prvi polovici tekme in visokem vodstvu Kranjčanov, tekma izgledala že odločena. Toda Korošči se niso dali in razliko vztrajno manjšali, na koncu pa z odličnimi 3615 podrtimi keglji ugnali Kranjčane, ki so tako lovili le še neodločen rezultat in zmago po setih. To jim je na koncu tudi uspelo, saj je Lepej le za kegelj ugnal Miheliča in svoji ekipi priboril še četrto ekipno točko, s katero so Triglavani tako kot Kamničanke naslovu državnih prvakov dodal še zmago v pokalu.

Rezultati – moški:
PERGOLA HIŠE : LJUBELJ – 5.0 : 3.0 (3545 : 3451) – Zapisnik
TRIGLAV : PROTEUS – 5.0 : 3.0 (3498 : 3449) – Zapisnik

Za tretje mesto: LUBELJ : PROTEUS – 5.0 : 3.0 (3551 : 3534) – Zapisnik
Finale: PERGOLA HIŠE : TRIGLAV – 4.0 (9.5 setov) : 4.0 (14.5 setov) (3615 : 3558) – Zapisnik

Posnetek: PolfinaleFinale


Sezona 2023/2024 je tako končana, čez nekaj dni se bo začel prestopni rok, kjer se bodo po napovedih karte na kegljaški sceni močno premešale. Za več podrobnosti spremljajte našo spletno stran vse tja do 30. junija, ko bo registracijska komisija zaključila svoje delo.

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice