Obisk Predsedstev FIQ in WNBA

Kegljaška zveza Slovenije je prejela zahvalno pismo predsednika Mednarodne kegljške zveze WNBA (g. Ludwig Kocsis), kjer se zahvaljujejo za vzorno organizacijo njihovega srečanja na zaključku Evropske lige v Celju. Predsedstvo FIQ je imelo svoj sestanek prvič direktno med potekom tekmovanja in so bili veseli, da smo jim prikazali našo športno disciplino na tako visokem nivoju. Presenetila jih je športna atmosfera v dvorani, visok športni nivo in odlična organizacija, kot se to za finalni turnir tudi spodobi.
Ponosni so tudi, da se je kegljanje na 9 kegljev – klasično in na 10 kegljev – bowling (preko svojih visokih predstavnikov), prvič v zgodovini srečalo prav v Sloveniji in je skupaj premagana pot prinesla za bodočnost našega načina kegljanja veliko pozitivnih impulzov. Skozi našo dobro predstavitev smo pustili pri predsedstvu FIQ-ja odličen vtis in dobili polno priznanje. V Celju so bile prepoznane nekatere novosti in zato upajo, da si je naš kegljaški šport skozi zelo pozitivne nastope in dogajanja pri nas, pridobil v predsedstvu FIQ-ja bistveno boljšo pozicijo.

V priponki si lahko ogledate pismo v nemškem jeziku in posnetek kegljanja funkcionarjev po otvoritvi v Celju. Naj omenimo, da jih večina izhaja iz kegljanja na deset kegljev (“bowling”).

Zahvalno pismo g. Kocsis

1. 4. februarja 2023 - 5. februarja 2023