Sledite nam na

Novice

Liga prvakov – Triglav zapravil lepo priložnost za uvrstitev na zaključni turnir

Pozdrav pred tekmo v Kranju (Triglav : Raindorf)

V soboto so bile odigrane povratne tekme četrtfinala letošnje Lige prvakov. Za nas najbolj zanimiva je bila odigrana v Kranju, kjer je Triglav gostil ekipo SKK Raindorf iz Nemčije. Na prvi tekmi so Nemci slavili z 6:2, razmerje v setih pa je bilo 12:12, kar je Kranjčanom ponujalo določeno priložnost, da se z zmago 6:2 prebijejo na zaključni turnir četverice, ki bo konec marca v Srbiji.

Tekma se je začela nekoliko nervozno, saj nihče od igralcev v prvem setu ni posebej blestel. Velišček je bil sicer proti Schmidu vse skozi v prednosti in svoj dvoboj mirno pripeljal do konca ter Triglavu zagotovil prvo ekipno točko. Na drugi strani je Blaž v drugem in tretjem setu močno dvignil nivo igre in kazalo je že, da bi Kranjčani lahko povedli z 2:0. Žal je Weber v zadnjem setu našel odgovor in z preudarno ter natančno igro preobrnil rezultat v svojo korist. Po prvi tretjini tekme je bilo tako 1:1, gostje pa so imeli dva keglja prednosti. Lužan je nato odigral nekoliko pod svojimi zmožnostmi, je bil pa po dveh setih še vedno zelo blizu svojemu nasprotniku. V nadaljevanju je gostujoči igralec močno popravil svojo igro, Janže pa tokrat žal ni imel pravega odgovora in gostom je pripadla še druga ekipna točka. Nekaj upanja za končni uspeh je ohranil Lepej, ki je z izvrstno igro prišel do kar 669 podrtih kegljev, s čimer je bil tudi igralec tekme, ob tem pa je zanesljivo premagal češkega reprezentanta Svobodo, tako da je bilo stanje po dveh tretjinah tekme 2:2 in +24 kegljev prednosti za Triglav. Za končni uspeh bi morala Žvanut in Sobočan v zadnjem paru osvojiti ekipni točki, kar pa se jima ni posrečilo. Sobočan je bil sicer vse do zadnje steze v prednosti, ob koncu pa je nekoliko popustil in Lallinger je svoji ekipi zagotovil še tretjo ekipno točko. Žvanut je bil skozi celotno igro v zaostanku, vseeno pa je bilo pred zadnjo stezo še nekaj upanja za preobrat, saj je zaostajal le za 13 kegljev. Žal se na zadnji stezi ni znašel, kar je njegov nasprotnik izkoristil in Raindorfu priboril še četrto ekipno točko, kar je pomenilo končno zmago Nemcev z 6:2, saj so ob koncu povedli tudi v skupnem številu podrtih kegljev.

Triglav je bil tako vsega en dobro odigran set oddaljen od uvrstitve na zaključni turnir četverice. Škoda je predvsem prve tekme, kjer niso izkoristili visokega začetnega vodstva, saj bi ob nekoliko bolj ugodnem rezultatu v Nemčiji, lahko doma odigrali precej bolj sproščeno. Poleg Raindorfa so se med štiri prebili še branilci naslova iz Zerbsta, hrvaški Zaprešič ter slovaška ekipa iz Podbrezove. Pri dekletih pa se bodo za naslov pomerile Slovan Rosice (Slovaška), SV Poellwitz (Nemčija), KK Alimenta (Srbija) in KK Mlaka (Hrvaška).

Skupno: KK TRIGLAV : SKK RAINDORF – 4.0 : 12.0

1. tekma: SKK RAINDORF : KK TRIGLAV – 6.0 : 2.0 (3730 : 3688) (Zapisnik – Posnetek tekme)
2. tekma: KK TRIGLAV : SKK RAINDORF – 2.0 : 6.0 (3613 : 3646) (Zapisnik – Posnetek tekme)

Vsi rezultati: MoškiŽenske

Zapisniki vseh tekem: MoškiŽenske

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice