Sledite nam na

Novice

Konec tudi v nižjih ligah – Novi A-ligaši so Pergola hiše, Ograjca, Miklavž in še enkrat Ograjca

KK Pergola hiše

Tudi v nižjih ligah se je z 18. krogom zaključilo letošnje ligaško tekmovanje. Dobili smo štiri nove člane 1.A lige, ki so zmagali v svojih skupinah v 1.B slovenskih ligah. To so ekipa Ograjce iz Ljubljane in ekipa Pergola hiše pri moških, ter ekipi Miklavža in Ograjce pri ženskah. Ljubljanski ekipi ter ekipa Miklavža so v prvi ligi že nastopali, za igralce iz Radelj ob Dravi pa bo to premierni nastop med elito.

Pergola hiše načelu z odličnim Urošem Stoklasom, ki je dobil vseh 18 možnih dvobojev, letos niso imeli prave konkurence v 1.B ligi vzhod. Edine tri točke so oddali ob koncu prvenstva, ko je bilo že vse odločeno in so bili z mislimi verjetno že pri naslednji sezoni. Se je pa v tej skupini odvil ogorčen boj za obstanek, saj sta iz lige morali izpasti kar dve ekipi. V 2. ligo – vzhod se tako selita ekipi Radenske in Fužinarja, napredovanje v 1.B ligo pa so si zagotovili igralci Slovenj Gradca. V 3. ligo – vzhod sta izpadli ekipi TRO Korotana in Pivovarne Laško, iz tretje lige pa si je napredovanje zagotovila ekipa Dormea iz Zagorja ob Savi.

Na zahodu je bilo nekoliko bolj napeto v boju za napredovanje, saj sta bili do zadnjega kroga v igri za napredovanje ekipi Ograjce in Adrie iz Kopra. Ljubljančani so si z zmago na zadnji tekmi v Kranju po enem letu spet priborili igranje med elito, zaradi razpleta v 1.A ligi pa v zahodnih ligah letos ni nihče izpadel. Nov 1.B ligaš na zahodu je postala druga ekipa Proteusa, v 2. ligo – zahod pa so se uvrstili igralci Adergasa.

Pri dekletih že nekaj sezon spremljamo le še nekoliko okrnjeni 1.B ligi. Letos je bilo v obeh skupinah dovolj nastopajočih, da sta si prvouvrščeni ekipi zagotovili napredovanje v 1.A slovensko ligo. Na vzhodu se po enem letu premora v elitno ligo vračajo igralke Miklavža, iz zahodne skupine pa se na čelu z Brigitte Strelec v višji rang tekmovanja selijo igralke Ograjce.

Med posamezniki so v 1.B ligah letos izstopali Uroš Stoklas (Pergola hiše) s povprečjem 620,94 podrtih kegljev, Primož Pintarič (Ograjca – 609,90) in Matic Kreuh (Ruše – 594,49) pri moških, ter Brigitte Strelec (Ograjca – 552,24), Neva Taškar (Ograjca – 548,92) in Renata Korelc (Trebnje – 547,61) pri ženskah.

Moški:
1.B vzhod: Rezultati in lestvica
1.B zahod: Rezultati in lestvica
2. vzhod: Rezultati in lestvica
2. zahod: Rezultati in lestvica
3. vzhod: Rezultati in lestvica
3. zahod: Rezultati in lestvica

Ženske:
1.B vzhod: Rezultati in lestvica
1.B zahod: Rezultati in lestvica

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 27. aprila 2024 - 28. aprila 2024

  Kvalifikacije za popolnitev lig in razigravanje v ligah

 2. 5. maja 2024

  SLOVENIJA ‐ HRVAŠKA (U14, U18 in U23)

 3. 5. maja 2024

  DP Veterani

 4. 11. maja 2024 - 12. maja 2024

  Dečki in deklice ‐ 4. krog

 5. 16. maja 2024

  DP Borbene igre

Zadnje novice