Sledite nam na

Novice

Konec tudi v nižjih ligah – Kočevci z zmago v zadnjem krogu po devetih letih med elito

Veselje igralcev Kočevja po zmagi v Kopru

Ligaško tekmovanje se je ta vikend končalo tudi v preostalih ligah. Največ pozornosti je pritegnil boj za drugo prosto mesto v 1.A ligi za moške, v zadnjem krogu 1.B lige zahod sta bili v igri za napredovanje namreč še ekipi Kočevja in Bele krajine. Pred Kočevci je bila zahtevna naloga, zmagati na gostovanju pri odlični ekipi Adrie, kar jim je na koncu tudi uspelo, tako da se lahko zasluženo veselijo ponovne uvrstitve med najboljše ekipe v Sloveniji, kjer bodo zaigrali drugič po sezoni 2015/2016. Beli krajini ni pomagala niti visoka zmaga proti Krki, tako da so sezono s točko zaostanka končali na drugem mestu, ligo pa zapušča že dolgo odpisana ekipa Silika. Iz vzhodne 1.B lige so si že nekaj krogov pred koncem napredovanje zagotovili igralci Konjic, ki se tako po dveh sezonah vračajo med elito, pri dekletih pa so si napredovanje priborile igralke Bresta in Radenske, ki bosta tako nadomestili izpadli ekipi Taborske jame in Miklavža.

 

Nova 1.B ligaša sta ekipi Impola iz Slovenske Bistrice in Sij-Acroni iz Jesenic, ki sta bili prepričljivo najboljši v 2. ligi zahod in vzhod, medtem ko sta iz tretje lige napredovali ekipi Ptujske Drave in Ljubljanske Lokomotive.

V aprilu sledijo kvalifikacije za popolnitev prostih mest v obeh tretjih ligah za moške in 1.B ligi za ženske, konec junija pa še prestopni rok. V naslednjih dneh bomo pripravili še pregled najboljših posamičnih rezultatov v letošnji sezoni.

Moški:
1.B vzhod: Rezultati in lestvica
1.B zahod: Rezultati in lestvica
2. vzhod: Rezultati in lestvica
2. zahod: Rezultati in lestvica
3. vzhod: Rezultati in lestvica
3. zahod: Rezultati in lestvica

Ženske:
1.B vzhod: Rezultati in lestvica
1.B zahod: Rezultati in lestvica

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 14. septembra 2024

  DP Tandem MIX dvojice ‐ U23 moški in ženske

 2. 21. septembra 2024 - 22. septembra 2024

  1. krog v slovenskih ligah

 3. 28. septembra 2024 - 29. septembra 2024

  2. krog v slovenskih ligah

 4. 5. oktobra 2024 - 6. oktobra 2024

  3. krog v slovenskih ligah

 5. 6. oktobra 2024

  5. krog v slovenskih ligah (samo 1.A moški in ženske)

Zadnje novice