Sledite nam na

Novice

Konec svetovnega prvenstva v Varaždinu – Na vrhu Avstrijci in Hrvatice

Včeraj se je s finalnima obračunoma končalo letošnje ekipno svetovno prvenstvo, ki je minula dva tedna potekalo v Varaždinu na Hrvaškem. V finale pri dekletih so se prebile Hrvatice, ki so se v polfinalu oddolžile Nemkam za poraz pred dvema letoma na poljskem in pa Avstrijke, ki so izkoristile nekoliko lažjo pot do finala. Boj za naslov je bil hitro odločen, saj so domačinke že po polovici tekme vodile s 3:0 in prednostjo skoraj 200 kegljev, v drugem delu pa le še mirno pripeljale dvoboj do konca ter po letu 2019 ponovno stopile na svetovni prestol. Tekme za tretje mesto letos ponovno ni bilo na sporedu, tako da sta se z bronom okitili kar dve reprezentanci in sicer Nemčija ter Romunija.

Polfinale (Ž):
Romunija : Avstrija – 1:7 – Zapisnik
Hrvaška : Nemčija – 5:3 – Zapisnik

Finale (Ž):
Avstrija : Hrvaška – 1:7 – Zapisnik


Pri moških so do polfinala prišle trenutno štiri najmočnejše reprezentance na svetu in vse tri tekme so postregle z izvrstnim kegljanjem ter napeto končnico. V prvem polfinalu sta se srečali reprezentanca Nemčije in pa serijski prvaki, reprezentanca Srbije. Nemcem je končno uspelo preskočiti doslej nepremostljivo oviro in verjetno so se po tej zmagi že videli na najvišji stopnički. S tem pa se niso strinjali Avstrijci, ki so najprej v sobotnem polfinalu na kolena spravili domačine Hrvate, nato pa v finalu z drugim najboljšim rezultatom v zgodovini svetovnih prvenstev nekoliko presenetljivo a povsem zasluženo bili premočni tudi za Nemce. Ti so sicer v finalu prav tako presegli magično mejo 4000 podrtih kegljev, kar pa je bilo tokrat premalo za zlato kolajno. Na vrh se je torej zavihtela mlada in poletna reprezentanca Avstrije, ki je bila v skupinskem delu usodna tudi za naše fante in ki bo zagotovo mešala štrene najboljšim še na kar nekaj svetovnih prvenstvih.

Polfinale (M):
Nemčija : Srbija – 6:2 – Zapisnik
Avstrija : Hrvaška – 4:4 (13,5:10,5) – Zapisnik

Finale (M):
Nemčija : Avstrija – 2:6 – Zapisnik


10. ekipno svetovno prvenstvo je tako pod streho, naslednje leto sledi posamično prvenstvo na Slovaškem, čez dve leti pa se bodo najboljše ekipe ponovno pomerile na prvenstvu v Budimpešti. Za Varaždin lahko rečemo, da je bila organizacija na visokem nivoju, tekmovanje je potekalo v primerno veliki dvorani z dovolj prostora za gledalce in odličnimi pogoji za igralce. Na začetku je sicer nagajalo kegljišče, ki pa so ga kasneje vendarle usposobili do te mere, da je omogočalo nemoten potek tekmovanja pri članih. Nekoliko je bodla v oči le relativno visoka cena vstopnic in pa težave s spletnim prenosom, pri katerem lahko rečemo, da je bil storjen korak nazaj v primerjavi z Estonijo in Poljsko, ki sta ponudili ne samo brezplačen ogled, temveč tudi kvalitetnejši prenos.

Slovenska odprava se tokrat vrača z nekoliko slabšimi uvrstitvami kot bi si želeli, saj smo v kategoriji U18 osvojili le eno medaljo, pri članih pa sta ekipi ponovno ostali praznih rok. Pozitiven je sicer trend rezultatov, ki se je tako pri moških kot pri ženskah obrnil navzgor in s pravim pristopom bi se lahko v bližnji prihodnosti tudi pri članih lahko veselili vidnejših uvrstitev.

Sledi nekajmesečni kegljaški premor, trenutno je v teku še nekaj turnirjev, konec junija pa je na vrsti prestopni rok, kjer se napoveduje kar nekaj sprememb med prvoligaši. Nova sezona se bo kot po navadi začela septembra, do takrat pa vam želimo mirne počitnice in uspešne priprave na novo sezono. Najmlajše ob tej priložnosti vabimo, da se udeležijo poletnega kegljaškega tabora.

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice