Sledite nam na

Novice

Klubski pokali – Končane kvalifikacije, igralke Calcita v polfinalu

Včeraj zvečer se je zaključilo predtekmovanje na vseh treh mednarodnih klubskih pokalih. Največ možnosti za napredovanje v polfinale so imele igralke Calcita iz Kamnika, ki nastopajo na Evropa pokalu v Münchnu in to priložnost so tudi izkoristile. Z dobrim zaključkom sta Tadeja Kokalj in Noemi Živković odbili napad Madžark in svojo ekipo zadržali na četrtem mestu, kar pomeni, da se bodo Kamničanke v polfinalu pomerile z najboljšo ekipo kvalifikacij, Istro iz Poreča. Tekma je na sporedu danes ob 12:00 na stezah 15-18. Igralci Konstruktorja so na koncu z zelo dobrima rezultatoma Aneja Krajnca in Gašperja Kraglja nekoliko popravili vtis in tekmovanje v letos zelo močni konkurenci zaključili na osmem mestu.

Končni rezultati kvalifikacij (Evropa pokal): MoškiŽenske

Tudi na Svetovnem pokalu so kegljači kranjskega Triglava preko Aleša Blaža in Davorja Sobočana ob koncu stopnjevali svoje rezultate in tekmovanje sklenili na devetem mestu s sicer zelo solidnim ekipnim rezultatom 3714 podrtih kegljev, kar pa je v konkurenci najboljših svetovnih klubov premalo, da bi se vmešali v boj za najvišja mesta. Žal so za eno mesto zgrešili nastop v letošnji izvedbi Lige prvakov, tako da v tem tekmovanju po dolgem času ne bomo imeli moškega predstavnika. Blestela je nemška ekipa iz Zerbsta, ki je v kvalifikacijah s kar tremi rezultati preko 710, podrla vrhunskih 4160 kegljev. Igralke Proteusa so bile dolgo v igri celo za polfinale in čeprav sta ob koncu Nataša Tibola in Tina Mržljak odigrali odlično, so Postojnčanke vseeno morale priznati premoč Avstrijkam in Madžarkam, tako da so tekmovanje sklenile na šestem mestu, nas bodo pa skupaj s Kamničankami zastopale v Ligi prvakov.

Končni rezultati kvalifikacij (Svetovni pokal): MoškiŽenske

Na NBC pokalu v Romuniji so bile igralke Impola do zadnjih lučajev v igri za četrto mesto, ki pa so ga na koncu žal zgrešile za pičlih 9 kegljev. Vseeno si za prikazano igro zaslužijo vse čestitke, saj so dosegle zelo dober ekipni rezultat 3431 podrtih kegljev in to kljub temu, da niso nastopile v popolni postavi. Pivčanke so ob svojem krstnem evropskem nastopu na koncu zasedle solidno deseto mesto. Pri moških je bila meja za polfinale postavljena zelo visoko, tako da Postojnčani in Kamničani za napredovanje niso imeli pravih možnosti. Igralci Proteusa so vseeno lahko zadovoljni s prikazanim, saj so podrli odličnih 3628 in na koncu pristali na devetem mestu, medtem ko je kegljačem Calcita manjkal kakšen res vrhunski rezultat, da bi bili na koncu višje od petnajstega mesta.

Končni rezultati kvalifikacij (NBC pokal): MoškiŽenske

Na vseh treh pokalih so danes na sporedu polfinalni boji, vabljeni k ogledu predvsem prvega ženskega polfinala na Evropa pokalu med igralkami Calcita iz Kamnika ter Istre iz Poreča.

Prenos iz Münchna:
https://sportdeutschland.tv/kvmuenchen

Prenos iz Cluja:
https://www.youtube.com/channel/UCHr4tLLECWsKW_RwVvZrRlw

Rezultati polfinal v živo: Svetovni pokalEvropa pokalNBC pokal

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 30. septembra 2023 - 1. oktobra 2023

  2. krog v slovenskih ligah

 2. 3. oktobra 2023 - 7. oktobra 2023

  MEDNARODNI KLUBSKI POKALI (Apatin, Brčko, Slavonski Brod)

 3. 7. oktobra 2023 - 15. oktobra 2023

  Dečki in deklice ‐ 5. krog

 4. 14. oktobra 2023 - 15. oktobra 2023

  3. krog v slovenskih ligah

 5. 21. oktobra 2023 - 22. oktobra 2023

  4. krog v slovenskih ligah

Zadnje novice