Sledite nam na

Novice

Kegljač leta – Matej Lepej dvakrat, Anja Kozmus za leto 2021, Irena Mejač pa leta 2022

Kegljači leta 2021 in 2022: Matej Lepej, Anja Kozmus in Irena Mejač

V petek, 2. decembra, je bila v prostorih Obrtne zbornice Vič slavnostna podelitev priznanj Kegljaške zveze Slovenije za športne dosežke v letih 2021 in 2022. Lani zaradi Covid ukrepov prireditev ni bila izpeljana, zato so letos podelili priznanja tudi za prejšnje leto. Prireditev je povezoval radijski voditelj in kegljač Janez Martinčič, priznanja pa podelil predsednik kegljaške zveze g. Milan Kurelič.

Leta 2021 je bilo sicer okrnjeno tudi iz tekmovalnega vidika, zato priznanja niso bila podeljena v vseh kategorijah, ampak le v tistih, kjer so bila izpeljana državna prvenstva. Kegljač leta je tako postal Matej Lepej iz kegljaškega kluba Triglav, pri članicah pa je to lovoriko prvič osvojila Anja Kozmus iz kegljaškega kluba Celje. Matej je lani osvojil naslov državnega prvaka posamezno in v kombinaciji ter bil član reprezentance, ki je jeseni nastopila ne ekipnem svetovnem prvenstvu na Poljskem. Anja je osvojila naslov državne prvakinje posamezno, temu pa dodala še tretje mesto v kombinaciji.

Pretekla sezona je bila ponovno izpeljana v celoti, tako da je tudi seznam dobitnikov priznanj v celoti popolnjen. Naziv kegljača leta 2022 je še četrtič v zadnjih petih letih in skupno petič osvojil Matej Lepej, član kegljaškega kluba Triglav, pri dekletih pa je kegljačica leta prvič postala Irena Mejač iz kegljaškega kluba Ljubelj Tržič. Matej je v lanski sezoni ubranil naslov državnega prvaka tako posamezno kot v kombinaciji, poleg tega pa je bil tudi najboljši igralec po povprečju v ligi. Na posamičnem svetovnem prvenstvu v Estoniji je v disciplini posamezno osvojil 10. mesto, v kombinaciji je bil 17., v sprintu pa 18. Irena je osvojila naslov državne podprvakinje v disciplini posamezno ter naslov državne prvakinje v kombinaciji, skupaj s sestro Uršo pa tudi naslov državne prvakinje v Tandem dvojicah. Na svetovnem prvenstvu v Estoniji je bila 14. posamezno, 12. v kombinaciji ter 22. v sprintu.

Poleg priznanj za kegljače leta so bila podeljena tudi pisna priznanja mladincem in mladinkam za odlične rezultate na svetovnih prvenstvih leta 2021 v Kranju in letos spomladi v Estoniji in pa posebno priznanje Urošu Stoklasu za izjemen dosežek in promocijo kegljanja ob njegovem 24 urnem kegljaškem maratonu.

Seznam dobitnikov priznanj za leto 2021

Seznam dobitnikov priznanj za leto 2022

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 28. januarja 2023 - 29. januarja 2023

  11. krog v slovenskih ligah

 2. 4. februarja 2023 - 5. februarja 2023

  12. krog v slovenskih ligah

 3. 8. februarja 2023

  Člani – DP Sprint

 4. 9. februarja 2023 - 12. februarja 2023

  Svetovni pokal posamezno za člane in U23 (Rijeka)

 5. 11. februarja 2023

  Člani – DP v Tandem Mix dvojicah

Zadnje novice