Sledite nam na

Novice

Kegljač leta 2023 – Uroš Stoklas in Marija Ahačič Premrl

Predsednik zveze g. Zoran Mojškerc skupaj s kegljačema leta Marijo Ahačič Premrl in Urošem Stoklasom

Danes, 1. decembra, je bila v prostorih hotela Kompas v Kranjski Gori slavnostna podelitev priznanj Kegljaške zveze Slovenije za kegljaške dosežke v letu 2023. Priznanja je podelil predsednik kegljaške zveze g. Zoran Mojškerc.

Kegljač leta pri članih je postal Uroš Stoklas iz kegljaškega kluba Radlje, pri članicah pa si je to lovoriko prislužila Marija Ahačič Premrl iz kegljaškega kluba Ljubelj. Uroš je v prejšnji sezoni osvojil kar tri naslove državnega prvaka, saj je zmagal v disciplini sprint, posamezno in v kombinaciji, vrhunec pa je bil nov posamični državni rekord (731 podrtih kegljev), ki ga je postavil v finalu državnega prvenstva posamezno v Postojni. Nastopil je tudi na svetovnem pokalu na Reki, kjer je po zmagi v prvem krogu svoj nastop zaključil v četrtfinalu. Marija je v paru z Urško Prelog Košir osvojila naslov državne prvakinje v klasičnih dvojicah, poleg tega pa še naslov državne podprvakinje v kombinaciji. Na posamičnem državnem prvenstvu je svoj nastop končala v četrtfinalu, bila pa je tudi članica Slovenske reprezentance na Svetovnem prvenstvu v Varaždinu, kjer so dekleta osvojila končno sedmo mesto.

Priznanja so bila podeljena tudi v mlajših in ekipnih kategorijah. Mladinca leta sta postala Denis Pašić (KK Pivka) in Tea Repnik (KK Kamnik), moški klub leta je Kegljaški klub Triglav, pri ženskah pa je to Kegljaški klub Ljubelj.

Poleg priznanj za kegljače leta so bila podeljena tudi pisna priznanja mlajšim tekmovalcem in tekmovalkam za odlične rezultate na svetovnem prvenstvu U18 in svetovnem pokalu U14 v Varaždinu.

Seznam vseh letošnjih dobitnikov priznanj

Nagrajenci preteklih let

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice