Sledite nam na

Novice

Jesenski del prvenstva v nižjih ligah – Cerkničanke blizu povratka med elito

Dogajanje v nižjih ligah je bilo v jesenskem delu zelo pestro in izenačeno, edino Cerkničanke v 1.B ligi – zahod so še brez poraza in imajo štiri točke prednosti, v vseh preostalih ligah pa so razlike izredno majhne. Ekipa Bresta je tako na dobri poti, da se po enem letu vrne med elito, čeprav tudi igralke Bele krajine in Krke še niso rekle zadnje, še posebej zato, ker imajo Cerkničanke spomladi dokaj neugoden razpored. V vzhodni skupini bo na vrhu prezimila ekipa Radenske, ki ima ob dveh točkah prednosti pred Šoštanjem tudi veliko prednost v set točkah, odločitev o potniku v 1.A ligo pa bi lahko padla na medsebojnem srečanju v 16. krogu. Pri moških se zna zgoditi, da bomo na nove 1.A ligaše čakali vse do konca prvenstva, saj je tako v zahodni kot v vzhodni skupini razlika med prvo in sedmo uvrščeno ekipo le tri točke. V najboljšem položaju so zaenkrat igralci Adrie in njihovi prvi zasledovalci iz Kočevja, ter Ruše in Konjice (na vzhodu je sicer v vodstvu druga ekipa Litije, ki pa ne more napredovati v 1.A ligo).

V drugi ligi zahod so na vrhu z enakim številom točk ekipa Slavije Štojs, druga ekipa Ljubelja ter s tekmo manj jeseniška ekipa Sij-Acroni, v boj za napredovanje pa se lahko vmešajo tudi Železniki. Na vzhodu odlično kaže Impolu, ki je jeseni ob osmih zmagah zabeležil le en poraz, le dve točki za njimi pa je ekipa iz Brežic, ki bo ekipo iz Slovenske Bistrice gostila v 14. krogu. V tretji ligi zahod je na vrhu Lokomotiva, njihov edini konkurent za napredovanje je druga ekipa Železnikov, ki pa bi lahko napredovala le v primeru, če njihovi prvi ekipi uspe preboj v 1.B ligo. Na vzhodu sta v najboljšem položaju druga ekipa Pergole ter Lendava, blizu so tudi Krilato kolo in Drava.

V vsakem primeru lahko rečemo, da tako izenačenega prvenstva že dolgo ni bilo, odgovore o napredovanjih in izpadih bi lahko dobili šele v zadnjih krogih. Podrobnejše rezultate in lestvice pa so na voljo v aplikaciji.

Moški:
1.B vzhod: Razpored – Rezultati in lestvica
1.B zahod: Razpored – Rezultati in lestvica
2. vzhod: Razpored – Rezultati in lestvica
2. zahod: Razpored – Rezultati in lestvica
3. vzhod: Razpored – Rezultati in lestvica
3. zahod: Razpored – Rezultati in lestvica

Ženske:
1.B vzhod: Razpored – Rezultati in lestvica
1.B zahod: Razpored – Rezultati in lestvica

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice