Sledite nam na

Novice

Izžrebane skupine za člansko svetovno prvenstvo v Varaždinu (2023)

Včeraj je bil opravljen žreb za skupinski del članskega svetovnega prvenstva, ki bo maja prihodnje leto v hrvaškem mestu Varaždin. Ženska reprezentanca je bila na podlagi uvrstitve na zadnjem prvenstvu razvrščena v drugi boben, moška pa v tretjega.

Dekleta so za nasprotnice dobile finalistke zadnjega prvenstva, reprezentanco Češke, iz tretjega bobna pa so v skupini pristale Poljakinje, od katerih so bile naše v napeti tekmi boljše že na njihovem domačem prvenstvu, ki je potekalo lani v Tarnowo-Podgorne. V skupini so še Estonke, ki se verjetno ne bodo mogle vmešati v boj za 1/4 finale, ključna bo tako ponovno že prva tekma proti Poljakinjam. Skupina A, v kateri so naše, se v nadaljevanju tekmovanja križa s skupino C, v kateri so izredno močne Hrvatice, poleg njih pa še Romunke, igralke Bosne in Hercegovine ter Italijanke.

Fantje so se uspeli izogniti najmočnejšim reprezentancam iz prvega in drugega bobna, vseeno pa preboj iz skupine ne bo enostaven. Slovenija je pristala v skupini C, v kateri so nosilci Avstrijci, ki imajo zelo mlado in kvalitetno reprezentanco, ki si želi še nadgraditi četrto mesto iz zadnjega prvenstva. Iz drugega bobna so v skupini pristali Slovaki, s katerimi smo se nazadnje pomerili na svetovnem prvenstvu leta 2019 v češkem Rokycanyju in jih takrat premagali na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja. Tokrat se bomo z njimi pomerili že na prvi tekmi prvenstva, z zmago bi si verjetno že zagotovili nastop v četrtfinalu, medtem ko bi bil poraz lahko že usoden. Iz zadnjega bobna so bili v skupino izžrebani še Estonci, ki v zadnjih letih sicer lepo napredujejo, vendar pa je vprašanje, če so že sposobni mešati štrene boljšim reprezentancam. Slovenska skupina se v četrtfinalu križa s skupino A, v kateri so favoriti za napredovanje Nemci in Madžari.

Svetovno prvenstvo bo potekalo od 17. do 28. maja 2023, pred tem pa bo v Varaždinu na sporedu še svetovno prvenstvo U18 v vseh disciplinah in svetovni pokal U14 za posameznike.

Izžrebane skupine (moški in ženske)

Posnetek žreba:
https://www.youtube.com/watch?v=ZbhpnrMoiN4

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice