Finale DP U23 – Dvojni naslov za Teo Repnik, pri fantih najboljša Ponebšek in Pašić

Včeraj je bilo v Hrastniku in Tržiču odigrano finale državnega prvenstva posamezno v kategoriji U23. Pri dekletih je bila po dveh nastopih krepko v vodstvu Tea Repnik (KK Calcit Kamnik), ki je v finalu le še potrdila svojo premoč in naslovu državne prvakinje v kombinaciji dodala še posamični naslov. Druga najuspešnejša tekmovalka je bila Lea Pašić (KK Pivka), ki se je z dobrim nastopom v finalu prebila na drugo mesto v kombinaciji ter bila tretja posamezno. Do medalje sta prišli še Lea Drnovšek (KK Calcit Kamnik), ki je bila tretja v kombinaciji in Maja Hren (KK Brest Cerknica), ki je v disciplini posamezno za Repnikovo zaostala za vsega en kegelj.

Pri fantih smo spremljali zelo zanimiv dvoboj med Vidom Ponebškom (KK Litija) in Denisom Pašićem (KK Pivka). Pred finalnim nastopom je bil Vid v rahli prednosti, v napetem obračunu pa mu je na koncu uspelo osvojiti naslov državnega prvaka v kombinaciji s prednostjo dveh kegljev. Denis je drugemu mestu dodal še naslov državnega prvaka posamezno, s čimer je postal najuspešnejši tekmovalec na tem prvenstvu. Do medalje v kombinaciji je s tretjim mestom prišel še Matevž Vilhar (KK Proteus Postojna). V disciplini posamezno je bil drugi Anže Cej (KK Proteus Postojna), tretje mesto pa je osvojil Primož Kastaneto (KK Taborska jama).

DP U23 Posamezno – MoškiŽenske

DP U23 Kombinacija – MoškiŽenske