Finale DP U18 – Kresnik in Janjićeva v kombinaciji, posamezno pa Kukovec in Starešiničeva

Najboljši trije v kombinaciji

V soboto je bilo v Brežicah za fante in v Cerknici za dekleta odigrano finale državnega prvenstva posamezno za kadete in kadetinje (U18).

Po neverjetnem preobratu se je v zmage v kombinaciji veselil Jan Kresnik (KK Slovenj Gradec), saj je v finalnem nastopu nadoknadil kar 106 kegljev zaostanka za Robijem Maroškom (KK Dravograd), ki je ob koncu zaradi slabšega čiščenja pristal na drugem mestu. Tretji je bil Blaž Kukovec iz Kegljaškega kluba Adria, ki je do medalje prišel z odličnim finalnim nastopom, saj je kot edini presegel mejo 600 podrtih kegljev in na koncu z rezultatom 615 prišel tudi do naslova državnega prvaka v disciplini posamezno. Drugi je bil Kresnik, tretji pa član Kegljaškega kluba Pivka, Žiga Kresevič.

Končni rezultati pri moških: PosameznoKombinacija

Zmagovalni oder pri dekletih (kombinacija)

Pri dekletih je v kombinaciji Brina Janjić (KK Celje) ubranila vodstvo iz kvalifikacij, na drugo mesto se je prebila Kaja Panjan (KK Brežice), na tretjem mestu pa je končala Eva Starešinič (KK Bela krajina). Eva je s 587 podrtimi keglji prišla tudi do naslova državne prvakinje posamezno, druga je bila Panjanova, tretja pa Janjićeva.

Končni rezultati pri ženskah: PosameznoKombinacija

1. 27. aprila 2024 - 28. aprila 2024

Kvalifikacije za popolnitev lig in razigravanje v ligah

2. 5. maja 2024