Sledite nam na

Novice

DP Dvojice – Naslov za Žvanuta in Lepeja, pri dekletih slavili Trebanjki Zupančičeva in Korelceva

Tomaž Žvanut in Matej Lepej (KK Triglav) po končanem tekmovanju v Šoštanju

V soboto in nedeljo je bilo v Šoštanju za moške in v Pivki za ženske odigrano državno prvenstvo v klasičnih dvojicah. Pri fantih je naslov ostal v kranjskem Triglavu, saj je Matej Lepej po lanski zmagi (v paru z Blažem), letos ponovil uspeh še s Tomažem Žvanutom. V napeti končnici sta za štiri keglje ugnala dvojico iz Tržiča v sestavi Andrej Lahovec in Mark Mojmir Bortek, slednji je bil s 605 podrtimi keglji tudi najboljši posameznik prvenstva. Na tretjem mestu sta nekoliko presenetljivo a zasluženo pristala predstavnika iz Dravograda, Robi Marošek in Aleš Kadiš. Organizacija in prenos tekmovanja sta bila odlična, žal pa kegljišče ni omogočalo visokih rezultatov, o čemer najbolje priča podatek, da smo v dveh dneh med vsemi 64 nastopajočimi tekmovalci videli le eno šestotico.

Pri dekletih sta Silva Zupančič in Renata Korelc (s 580 podrtimi keglji tudi najboljša posameznica prvenstva) iz Trebnjega lani za las ostali brez medalje, letos pa sta pokorili vso konkurenco in se zavihteli na sam vrh. Le tri keglje za njima sta zaostali predstavnici Taborske jame Monika Blagovič in Irena Koprivc, pravo dramo pa smo videli v boju za tretje mesto, na katerem sta zaradi boljšega rezultata na čiščenje od tekmovalk iz Adrie, pristali Irena Koprivc in Lidija Pirman iz Calcita.

S soboto sledi v Kranju še državno prvenstvo v disciplini Tandem mix, ki bo tudi zadnja letošnja preizkušnja za člane in članice.

Končni rezultati: Moški – Ženske

Facebook

Prihajajoči dogodki

  1. 15. junija 2024 - 30. junija 2024

    PRESTOPNI ROK

Zadnje novice