Sledite nam na

Novice

DP Člani – Stoklasu dvojna krona, pri dekletih do naslova Strelčeva in Kozmusova

Minuli vikend je bil odigran zaključek letošnjega državnega prvenstva za posameznike in posameznice. Najboljših 16 tekmovalk in tekmovalcev iz predtekmovanja se je pomerilo v dvobojih na izpadanje, prvi nastop v soboto pa je skupaj z rezultati iz predtekmovanja štel še za seštevek v kombinaciji. Fantje so v soboto kegljali v Radljah, dekleta v Cerknici, v nedeljo pa je sledilo še polfinale in finale v Postojni.

Pri moških smo najprej videli ogorčen boj za zmago v kombinaciji. V prvem bloku je nastopil vodilni po prvih dveh krogih Blaž Čerin, ki je s 609 podrtimi keglji postavil visoko mejo za nasprotnike, saj je imel od prej že nekaj prednosti. V drugem bloku je nastopil Matej Lepej, ki je lovil že tretji zaporedni naslov v kombinaciji, da bi prehitel Čerina pa je potreboval 651 podrtih kegljev. Zaustavil se je pri številki 646 in takrat je bilo že jasno, da bomo dobili novega prvaka. Sledil je nastop Uroša Stoklasa, ki je za prevzem vodstva lovil 633 podrtih kegljev. Po treh setih ni prav nič kazalo, da bi jih lahko dosegel, nato pa je v zadnjem odigral vrhunsko in s kančkom sreče ter skupno 1904 podrtimi keglji za en kegelj ugnal Čerina ter prevzel vodstvo v kombinaciji. V zadnjem bloku je nastopil Aleš Blaž, ki bi se še lahko vmešal v boj za prva tri mesta, vendar pa ni našel prave igre in tekmovanje zaključil na četrtem mestu. Naslov je tako z Urošem Stoklasom odšel v Radlje, Blaž Čerin (Ljubelj) je bil drugi, Matej Lepej (Triglav) pa tretji v kombinaciji.

Vsi rezultati moških v kombinaciji

Dobitniki pokalov v kombinaciji (Blaž Čerin, Uroš Stoklas in Matej Lepej)

V senci tega troboja so bili odigrani tudi dvoboji 1/8 finala, kjer pa nismo videli večjih presenečenj. Poleg omenjene trojice so napredovali še Konec, Ćosić, Žvanut, Lahovec in Blaž. Drugače pa je bilo v 1/4 finalu, kjer sta najprej izpadla Čerin in Lepej, ki se je tako moral posloviti tudi od posamičnega naslova, v drugem bloku pa je klonil še Aleš Blaž. Stoklas je v najbolj kvalitetnem dvoboju dneva ugnal Tomaža Žvanuta in si tako zagotovil še druge stopničke v tem vikendu. Nedeljski polfinale ni ponudil napete končnice, saj sta tako Ćosić kot Stoklas z odličnima rezultatoma suvereno opravila s svojima nasprotnikoma, tako da se je obetalo zanimivo finale. S tem pa se ni strinjal Uroš Stoklas, ki z vrhunsko predstavo in kar 731 podrtimi keglji Igorju Ćosiću ni prepustil niti najmanjših možnosti. S tem rezultatom, ki je obenem slovenski rekord in tudi rekord kegljišča v Postojni, je Uroš Stoklas zasluženo osvojil, po sprintu in kombinaciji, še tretji letošnji naslov državnega prvaka.

Rezultati: Končni rezultatiRezultati dvobojev

Dobitniki medalj posamezno (Igor Čosić, Uroš Stoklas, Andrej Lahovec in Dominik Konec)

Dekleta so v tretjem krogu pomerila v Cerknici. Že v prvem bloku je vse dvome o zmagovalki v kombinaciji razblinila Brigitte Strelec (Ograjca), ki je s fantastičnimi 665 in skupno 1861 podrtimi keglji postavili previsoko mejo za vse nasprotnice. Na drugo mesto se je uvrstila Marija Ahačič Premrl (Ljubelj), na tretje pa je z odličnim zaključkom in minimalno prednostjo, v štirih kegljih so se namreč zvrstile kar tri tekmovalke, skočila Anja Kozmus (Celje).

Vsi rezultati deklet v kombinaciji

Dobitnice pokalov v kombinaciji (Marija Ahačič Premrl, Brigitte Strelec in Anja Kozmus)

Med najboljše štiri so se po dveh krogih na izpadanje uvrstile Urška Prelog Košir, Alenka Jakša Mojškerc, Anja Kozmus in Irena Mejač. V nedeljskem polfinalu smo videli neverjetno napeta dvoboja, saj je Alenka nasprotnico premagala za samo dva keglja, Anja pa je bila boljša od Irene za vsega en kegelj. Tudi finale je bilo napeto, predvsem pa kvalitetno. Kozmusova je s 603 podrtimi keglji ubranila naslov državne prvakinje posamezno, Alenka Jakša Mojškerc pa se je s 594 podrtimi keglji morala zadovoljiti z drugim mestom.

Rezultati: Končni rezultatiRezultati dvobojev

Dobitnice medalj posamezno (Alenka Jakša Mojškerc, Anja Kozmus, Irena Mejač in Urška Prelog Košir)

Facebook

Prihajajoči dogodki

 1. 14. septembra 2024

  DP Tandem MIX dvojice ‐ U23 moški in ženske

 2. 21. septembra 2024 - 22. septembra 2024

  1. krog v slovenskih ligah

 3. 28. septembra 2024 - 29. septembra 2024

  2. krog v slovenskih ligah

 4. 5. oktobra 2024 - 6. oktobra 2024

  3. krog v slovenskih ligah

 5. 6. oktobra 2024

  5. krog v slovenskih ligah (samo 1.A moški in ženske)

Zadnje novice