Dobrodelnih 24 ur športa

Leta 2018 se je član slovenske kegljaške reprezentance Uroš Stoklas odločil, da bo kolesaril 48 ur za dober namen. Letos se je dogodek dodatno razvil in preimenoval v dobrodelnih 24 ur športa. V Spin centru v Izlakah je Uroš tokrat kolesaril 24 ur (z začetkom v petek, 5. aprila, ob 20:00), poleg tega pa so se odvijale dodatne dejavnosti, kot so tek, veslanje, metanje žoge in ostali izzivi.

Uroša je pri podvigu in zbiranju sredstev za nakup terapevtske opreme na bližnji osnovni šoli v petek zvečer podprla tudi slovenska kegljaška reprezentanca. Nekaj članov ekipe na čelu s selektorjem Pihlarjem je sodelovalo pri kolesarjenju in pod nadzorom kondicijskega trenerja preizkusilo nekaj vaj za moč. Na dogodku so bili prisotni tudi aktualni zmagovalci svetovnega pokala in lige prvakov, člani kegljaškega kluba Zaprešič, pa nosilec olimpijske medalje Peter Kauzer (kajak na divjih vodah), dolgoletni član slovenske nogometne reprezentance, Mišo Brečko in mnogi drugi. Uroš je izziv uspešno opravil, saj je celo presegel načrtovanih prevoženih 800 km in se zaustavil pri 822 kilometrov, kar znese povprečno skoraj 35 km/h, na celotnem dogodku pa je bilo zbranih kar 3000 evrov.

BRAVO, Uroš!